Wanneer u wilt overstappen naar een website van Folibee en al een domeinnaam bij een andere provider heeft geregistreerd, zijn er een aantal handelingen die gedaan moeten worden alvorens de domeinnaam verhuisd kan worden. Wij zullen dit voor u doen, maar hebben hierbij uw hulp nodig.

De informatie op deze pagina is niet van toepassing indien u door Folibee een nieuwe domeinnaam laat registreren.
Als u uw domeinnaam door een andere provider wilt laten beheren, lees dan de informatie over het instellen van nameservers.

Belangrijk:
 • Indien u een e-mail adres heeft (of wilt) dat gekoppeld is aan uw domeinnaam (info@uwdomein.nl), dient u bij uw website ook een e-mail account te bestellen. Meer informatie vindt u op deze pagina: Een e-mail account bij uw website
 • Indien aan uw domeinnaam ook een pakket voor webhosting gekoppeld is, dient u deze apart op te zeggen bij uw huidige provider. Dit wordt namelijk niet automatisch gedaan bij het verhuizen van de domeinnaam.

Domeinnaam eindigt op '.nl'

 1. Neem contact op met de huidige beheerder van uw domeinnaam en vraag hem om het 'token' voor de verhuizing van uw domeinnaam. Het token is een code van 12 cijfers en letters, bijvoorbeeld: MG7A50R5K925
  Uw provider is verplicht om het token binnen 5 werkdagen aan u te verstrekken.
 2. Stuur het token per e-mail naar Folibee. Wij zullen nu uw domeinnaam verhuizen, dit duurt circa 24 uur.

Domeinnaam eindigt op '.com' of een andere extensie

 1. Registrar lock en transfer code

  Neem contact op met uw huidige provider (het bedrijf waar u de domeinnaam heeft geregistreerd) en vraag hen:

  • U de transfer code (ook wel authorization key of EPP-code genoemd) te geven.
  • De registrar lock op uw domeinnaam te verwijderen. Dit is een beveiliging die voorkomt dat uw domeinnaam door onbevoegden "gekaapt" kan worden.
  • Wat het e-mailadres is van de houder van de domeinnaam. Dit zou uw adres moeten zijn, of het adres van uw provider. Als het een adres is dat niet meer in gebruik is, vraag dan of het gewijzigd kan worden in uw huidige e-mailadres.

  Het contract voor domeinnaamregistratie kunt u opzeggen. De kosten die u hiervoor aan uw huidige provider betaalt, zijn bij Folibee in de prijs van uw website inbegrepen.

 2. Aanvragen verhuizing

  Stuur de transfer code per e-mail naar Folibee toe, wij kunnen nu de verhuizing van de domeinnaam aanvragen.

 3. Verhuizing bevestigen

  Enkele dagen nadat de verhuizing aangevraagd is, ontvangt u per e-mail een Engelstalig bericht waarin gevraagd wordt of u akkoord gaat met de verhuizing van uw domeinnaam naar Folibee.
  Lees dit bericht goed door want soms moet u het bericht beantwoorden als u wel akkoord gaat en soms moet u het bericht alleen beantwoorden als u niet akkoord gaat. Neem in geval van twijfel contact op met Folibee.
  Nadat bovengenoemd bericht ontvangen (en indien nodig bevestigd) is, duurt het nog 1 tot 7 dagen totdat uw domeinnaam verhuisd is en naar uw nieuwe website verwijst.

Een domeinnaam die op '.com' eindigt kan in de eerste 60 dagen na de aanvankelijke registratie niet verhuisd worden. Neem in dat geval contact op met de huidige provider voor het tijdelijk wijzigen van de nameservers.


Veel gestelde vragen: website, zoekmachines, domeinnaam, e-mail