Indien u een website heeft bij Folibee maar de bijbehorende domeinnaam en e-mail account door een andere provider wilt laten beheren, moeten er in de nameserver van deze provider een aantal instellingen veranderd worden. Wij kunnen u hierbij helpen.

De informatie op deze pagina is niet van toepassing indien Folibee uw domeinnaam beheert (aanbevolen). Zie ook de informatie over het verhuizen van een domeinnaam naar Folibee.
Voor het laten registreren van een nieuwe domeinnaam hoeft u niets te doen. Folibee verzorgt dit voor u.


U kunt kiezen uit twee opties:

Optie 1: Wijzigen van de nameservers

Indien u via Folibee nog andere diensten wilt afnemen die aan uw domeinnaam gekoppeld zijn (bijvoorbeeld een mailbox of een FTP-account), is dit de beste optie.
Vraag de beheerder van uw domeinnaam om het domein te verwijzen naar onderstaande nameservers:

  • ns1.folibee.com (IP: 46.17.9.6)
  • ns2.folibee.com (IP: 46.17.15.250)

- of -

Optie 2: Wijzigen van het 'A-record'

Indien u via uw huidige provider nog andere diensten afneemt die aan uw domeinnaam gekoppeld zijn (bijvoorbeeld een mailbox of een FTP-account), is dit de beste optie.
Vraag de beheerder van uw domeinnaam om de onderstaande records in de nameserver aan te maken of te wijzigen:

Naam Type Waarde
www A 46.17.9.6
m A 46.17.9.6

Veel providers bieden de mogelijkheid om de nameservers zelf in te stellen via een online beheerpagina. Indien u dit op prijs stelt kan Folibee u hierbij helpen, hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Belangrijk:
  • De kosten voor het beheer (registratie) van uw domeinnaam zijn bij Folibee in de prijs inbegrepen. Als uw domeinnaam door een andere provider beheerd wordt, betaalt u deze kosten waarschijnlijk dubbel.
  • Als uw domeinnaam door een andere provider beheerd wordt, kan Folibee de bereikbaarheid van uw website, e-mail account en FTP-account niet garanderen.

Zie ook de informatie over verhuizen van een domeinnaam naar Folibee