Er zijn 3 soorten pagina's op uw website waarop foto's weergegeven (kunnen) worden:
 1. Homepage
 2. Fotopagina's
 3. Tekstpagina's

Homepage

De hoogte van de foto's op de homepage is afhankelijk van het aantal foto's dat getoond wordt, hoe meer foto's, des te kleiner.
Op de homepage wordt voor iedere hoofdpagina één random foto getoond. Eventueel kunt u bepaalde foto's uitsluiten door het vinkje 'Homepage' te verwijderen op de pagina 'Foto wijzigen' (als u ingelogd bent). Op deze manier is het ook mogelijk om hele pagina's uit te sluiten van weergave op de homepage, hiervoor dient u simpelweg alle foto's op deze pagina uit te vinken.


Fotopagina's

Het formaat van de foto's op de fotopagina's is afhankelijk van 3 factoren:
 1. De hoogte van het bestand dat u upload
  Wanneer de foto die u uploadt te groot is, zal deze automatisch verkleind worden. Echter, een foto die te klein is, zal niet vergroot worden. U wordt geadviseerd om de foto's altijd met een hoogte van ongeveer 2000px te uploaden, ongeacht het type website dat u gekozen heeft.
 2. Het formaat van het venster waarin u de website bekijkt
  De website zorgt er automatisch voor dat de getoonde foto's in het venster van uw browser passen. Op een groot beeldscherm met een groot venster zullen de foto's dus groter getoond worden.
  Om ruimte te laten voor de (sub)navigatie en een bijschrift van maximaal 2 regels, zal er boven en onder de foto altijd een marge zijn.

De verhouding tussen de breedte en hoogte (2:1) van bovenstaande formaten komt bewust niet overeen met de verhouding van de meeste foto's (meestal 4:3 of 3:2). Om afbeeldingen op een website te tonen zijn namelijk de beschikbare ruimte in de webbrowser en de indeling van de pagina maatgevend.


Tekstpagina's

Foto's op een tekstpagina hebben een maximale breedte van 300px en een maximale hoogte van 600px. Foto's die te groot zijn worden automatisch verkleind, maar foto's die te klein zijn worden niet vergroot.
De foto's op een tekstpagina zijn aanklikbaar zodat ze ook in een groter formaat getoond kunnen worden.

Zie ook de pagina foto's verkleinen met Adobe Photoshop